Forum www.biesiadnike.fora.pl Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Kącik Kulinarny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 15, 16, 17  Następny
 
Odpowiedz do tematu    Forum www.biesiadnike.fora.pl Strona Główna » Hobby i zainteresowania Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Kącik Kulinarny
Autor Wiadomość
Steel Punch




Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 5092
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Wiecznego Dobrobytu

Post
teletubis pedal
Czw 17:49, 04 Lut 2010 Zobacz profil autora
Bestyja
Ciężkozbrojny



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 3256
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Biesiadny Zagajnik

Post
Myślę, że Kowal mógłby zamieścić tutaj przepis na wspaniałe danie jakie jadł ostatnio: Pierogi z Kaszą! Smacznego!
Nie 11:55, 30 Maj 2010 Zobacz profil autora
Kowal
Dominating!



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 5653
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: wwa rmw

Post
zapomniałeś dodać: Gryczaną!
wujek google zna ten przepis
Nie 17:21, 30 Maj 2010 Zobacz profil autora
dziadzia
Maniakalny Psychopata



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 4743
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: inąd

Post
Moja mama czasami kaszę gryczaną miesza z podsmażanymi pieczarkami z cebulą. Wg mnie znacznie to poprawia smak gryczanej.

Czasem też zawija taką mieszankę w schabowczaki i jest już niezłe danie.
Nie 19:31, 30 Maj 2010 Zobacz profil autora
Steel Punch




Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 5092
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Wiecznego Dobrobytu

Post
Ja wczoraj jadlem chamska kaszanke z grila - w aluminium , z cebula i jakimis przyprawami. Mniam Wink
Nie 19:39, 30 Maj 2010 Zobacz profil autora
dziadzia
Maniakalny Psychopata



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 4743
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: inąd

Post
W długi weekend przeprowadziłem dwa eksperymenty kulinarne, nie zachowując skromności powiem, że oba wyszły zajebiście Very Happy:
1) szparagi pod beszamelem. Od szparagów trzeba odciąć (albo złamać) tę dolną, twardą część. Następnie je związać nitką i włożyć do garnka z posoloną i lekko posłodzoną wodą. Po jakiś 5min od rozpoczęcia gotowania się wody szparagi przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać beszamelem i posypać najlepiej parmezanem. Włożyć do rozgrzanego do 200*C piekarnika i wyjąć kiedy ser się zarumieni.
Sam beszamel też jest świetną sprawą. W necie jest sporo przepisów, ja po mamie robię z kostką rosołową.
2) spaghetti carbonara wg [link widoczny dla zalogowanych]. Z tym, że dałem więcej boczku, a można by też dać więcej czosnku. Tutaj parmezan też zajebiście się sprawdził. Jego chyba też więcej wrzuciłem.

Podobno faceci sprawdzający się w kuchni są bardziej sexy!


Ostatnio zmieniony przez dziadzia dnia Wto 12:54, 08 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Wto 12:54, 08 Cze 2010 Zobacz profil autora
Steel Punch




Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 5092
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Wiecznego Dobrobytu

Post
Carbonare jadlem(calkiem spoko), ale tego pierwszego raczej nigdy nie sprobuje Very Happy CHyba, ze w maciejnych zrobisz Razz
Wto 17:37, 08 Cze 2010 Zobacz profil autora
dziadzia
Maniakalny Psychopata



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 4743
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: inąd

Post
Mogę zrobić, ale jak na Maciejne warunki to zamiast piekarnika będzie grill, zamiast sera i beszamelu ketchup, a zamiast szparagów kiełba!
Wto 17:51, 08 Cze 2010 Zobacz profil autora
Steel Punch




Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 5092
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Wiecznego Dobrobytu

Post
Kielba wyszla z mody, teraz jest karkówka!
Wto 20:51, 08 Cze 2010 Zobacz profil autora
Kowal
Dominating!



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 5653
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: wwa rmw

Post
Co, lataliście do stawexu po kilka kilo karkówy i se przyrządzaliście? Smile
zamiast beszamelu - mieszanka keczup+muszta Very Happy tak jak Przemuś kazał se doprawiać na tym pamiętnym wyjeździe 2 lata temu
Wto 21:05, 08 Cze 2010 Zobacz profil autora
Rychlo
Karp ?



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 2671
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: ze siłowni

Post
Karkóweczka była wyśmienita.
Wto 21:28, 08 Cze 2010 Zobacz profil autora
dziadzia
Maniakalny Psychopata



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 4743
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: inąd

Post
Kowal napisał:
zamiast beszamelu - mieszanka keczup+muszta Very Happy tak jak Przemuś kazał se doprawiać na tym pamiętnym wyjeździe 2 lata temu


"Chcesz żeby zrobić ci hot-doga?"
Wto 22:31, 08 Cze 2010 Zobacz profil autora
Steel Punch




Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 5092
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Wiecznego Dobrobytu

Post
Drugiego dnia kupilismy z Grzenią prawie 2 kilo karkówy. Pani w sklepie byla na tyle uprzejma, ze pokroila w plastry. Pozniej dokupilismy maly olej, jakies przyprawy, pozniej do michy, pan Dominik wymieszal i wstawil na godzine do lodówy i jazda!
Śro 0:19, 09 Cze 2010 Zobacz profil autora
Rychlo
Karp ?



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 2671
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: ze siłowni

Post
0 zl. do wszystkich w sieci, mobilne Gadu-Gadu za free i darmowy Internet po kazdym doladowaniu. Sprawdz »

NO KURWA SPRAWDŹ TO SPRAWDŹ TO CZŁOWIENIU!!!!
Czw 19:58, 10 Cze 2010 Zobacz profil autora
Kowal
Dominating!



Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 5653
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: wwa rmw

Post
chyba nie ten temat...
Czw 21:03, 10 Cze 2010 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum www.biesiadnike.fora.pl Strona Główna » Hobby i zainteresowania Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 3 z 17

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin